Internet Transparency

25 september jl was Open Internet NL agendapunt bij de werkgroep Internet Transparency onder leiding van prof. Cees de Laat. Alexander Blom en An Ramkisoen vertelden hun ideeen over de tests die de app moest gaan uitvoeren.

 

Uit het commentaar van de werkgroep kwam het volgende naar voren:

Er zijn nogal wat manieren waarop providers de doorgang van internetverkeer kunnen bemoeilijken. De simpelste manier is het blokkeren van een poortnummer, om zo het protocol dat deze poort gebruikt tegen te houden. Omdat veel protocollen ook andere dan de standaardpoorten kunnen gebruiken, is de volgende stap packetinspectie. Aan de hand van de inhoud van  een pakket bepaalt de provider of een pakket door mag of niet. Weer een stap verder is het beperkt doorlaten van pakketten. Voorbeeld daarvan is peer2peer onmogelijk te maken bij Skype. Dat dwingt Skype een bandbreedte intensieve dienst als Video Caling via een proxy te laten verlopen, met allerlei juridische en financiele gevolgen.

 

De eenvoudigste tests zijn echter vaak het effectiefst. Het testen van poortnummers en het simuleren van protocollen zouden voor dit project voldoende moeten zijn.

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


zes − 5 =

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recent Comments